Räddning och skogssök

Helgen började jättebra med en dags räddningsträning på Sandö med Magnus. Aldo skötte sig jättebra i krypgångar, hus och ytsök. Koppelsöket gick inte så bra, det har vi inte tränat på evigheter. Svårt att markera med rulle när matte står så nära. Tack Magnus och alla i K9 för en jättebra dag!

Jag skulle ha stannat kvar en dag till och tränat räddning i stället för att tävla elitsök i Njurunda på söndagen. Aldo älskar ju räddningsträningen. I stället hade jag bestämt att vi skulle tävla sök. Men än en gång visar det sig att man inte kan tävla elitsök med så lite träning som vi har fått denna sommar. Inte heller Per Ö med Viska hade någon lyckad dag. Viska hade problem med markeringarna. För de andra i sökgänget gick det bättre. Ollie och Yvonne N gjorde ett bra sök på 8, men tyvärr sökte Ollie på budföringen också och då räckte det inte till en uppflyttning. Men nästa helg sätter ni det!! Bäst gick det för AC med Lycka som i dag blev uppflyttade till elitsök. Stort grattis till dem!!!

Det blir inte så mycket tid och ork till hundträning när man oftast jobbar 6 dagar i veckan men i oktober går jag ner till 80 % arbete så det blir tid för lite mer hundträning inför nästa tävlingssäsong.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.