Temper uppflyttad till lägre klass

I lördags körde Temper och jag appellspår i Matfors och blev uppflyttade trots nollad budföring. Vi vann dessutom. Gräset och tistlarna var knähöga och det var blött och tungt att ta sig runt spåret. Jag hade ett skadat knä efter fjällvandringen helgen innan men lite diklofenak gjorde underverk och knäet var som nytt. Efter 9 och 9.5 på spåret skulle vi ta oss an budföringen. Vi hade kört budföring i Matfors tidigare under veckan, på okänd mottagare och det fungerade bra. Så jag var helt övertygad om att budföringen inte skulle bli något problem, men, det gick lika illa som på tävlingen hemma för några veckor sedan. Temper gick bara ut några meter vek  av mot kanten och började nosa. Jag har funderat på vad jag har gjort olika på tävling och träning och i går testade jag min teori. Jag har alltid lämnat över godis till mottagaren på träning och det är tydligen den signal som Temper har uppfattat. I går tränade jag utan godisöverlämning och då gick han inte ut!!! Jag måste alltså hitta en signal för budföring som fungerar även på tävling.

Som tur var gick lydnaden riktigt bra, med en avslutande 10:a på hoppet, så vi blev uppflyttade i alla fall. Jag var rädd att hoppet inte skulle fungera eftersom Temper välte hindret kvällen innan då vi tränade. Jag brukar inte träna dagen innan tävling, men vi hade ju gått i fjällen helgen innan (bilder kommer) och sedan inte hunnit träna efter det pga långa arbetsdagar. Skönt nu att kunna sikta framåt mot lydnads 2:an och lägre spår. Vi tränade lite ruta, ink med ställande och fjärr i dag i ren träningsglädje. Jag har några dagars semester efter en hel sommars jobbande. Aldo fick köra lite framåtsändande, kryp och skall inför söndagens elitsök i Njurunda. Avslut med stegen som han älskar.

Stort grattis till Tempers bror Lion och AC som blev uppflyttade samma dag i Kramfors. De vann på nästan bara 10:or. Otroligt bra!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.